СВЯТОЙ РАВНОАПОСТОЛЬНЫЙ КНЯЗЬ ВЛАДИМИР, ВО СВЯТОМ КРЕЩЕНИИ ВАСИЛИЙ.

 ФЕНИКС   На связи с единомышленниками           

 Поддержка проекта 

Авторизуйтесь с помощью соцсетей и служб

СВЯТОЙ РАВНОАПОСТОЛЬНЫЙ КНЯЗЬ ВЛАДИМИР, ВО СВЯТОМ КРЕЩЕНИИ ВАСИЛИЙ.

Автор
Опубликовано: 129 дней назад (28 июля 2020)
+1
: 1

Тропарь, глас 4:

Уподо́бился еси́ купцу́, и́щущему до́бpаго би́сеpа, славнодеpжа́вный Влади́миpе, на высоте́ стола́ седя́ ма́теpе гpадо́в, богоспаса́емаго Ки́ева: испыту́я же и посыла́я к Ца́pскому гpа́ду уве́дети пpавосла́вную ве́pу, обpе́л еси́ бесце́нный би́сеp - Хpиста́, избpа́вшаго тя я́ко втоpа́го Па́вла, и оттpя́сшаго слепоту́ во святе́й купе́ли, душе́вную вку́пе и теле́сную. Те́мже пpа́зднуем твое́ успе́ние, лю́дие твои́ су́ще: моли́ спасти́ся держа́вы твоея́ Росси́йския нача́льником и мно́жеству владо́мых.

Ин тропарь, глас 1:

Я́ко нача́льнику Креще́ния и ко́реню ве́ры Боже́ственныя, и́долов разруши́телю, блаже́нне кня́же Васи́лие равноапо́стольне, вопие́м ти: сла́ва вразу́мльшему тя Христу́ Бо́гу, сла́ва освяти́вшему тя Креще́нием Свои́м, сла́ва просвети́вшему тобо́ю всю страну́ Ру́сскую.

Кондак, глас 8:

Изря́дному воево́де и правове́рному, благода́рственная воспису́ет ти вся Русь, Васи́лие, иму́щи тя нача́льника и засту́пника, я́ко изба́вил еси́ нас от вся́кия скве́рны и ле́сти, те́мже ти вопие́м: ра́дуйся, вели́кий кня́же Влади́мире преблаже́нне.

Ин кондак, глас 4:

Оте́ческу пре́лесть, и́долы, я́ко су́етни, отве́рг, Христа́, всех и́стиннаго Бо́га, Царя́ и Благода́теля, позна́л еси́. Те́мже и лю́ди, изря́дны Тому́, святы́м Креще́нием просвети́л еси́, пресла́вне Влади́мире. Сего́ ра́ди почита́ем тя, я́ко Тро́ице служи́теля, Христа́ моли́ дарова́ти нам ве́лию ми́лость.

Молитва:

О вели́кий уго́дниче Бо́жий, равноапо́стольный кня́же Влади́мире! При́зри на не́мощи на́ши и умоли́ Премилосе́рдаго Царя́ Небе́снаго, да не прогне́вается на ны зело́ и да не погуби́т нас со беззако́ньми на́шими, но да поми́лует и спасе́т нас по ми́лости Свое́й, да всади́т в сердца́ на́ша покая́ние и спаси́тельный страх Бо́жий, да просвети́т Свое́ю благода́тию ум наш, во е́же оста́вити нам стези́ нече́стия и на путь спасе́ния обрати́тися, неукло́нно же за́поведи Бо́жия твори́ти и уста́вы Святы́я Це́ркве соблюда́ти. Моли́, благосе́рде, Человеколю́бца Бо́га, да яви́т нам вели́кую ми́лость Свою́: да изба́вит нас от смертоно́сных боле́зней и от вся́каго зла, да сохрани́т и спасе́т рабо́в Бо́жиих (имена) от всех ко́зней и наве́тов вра́жиих и да все мы сподо́бимся с тобо́ю ве́чнаго блаже́нства, хва́ляще и превознося́ще Бо́га во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Величание:

Велича́ем тя, святы́й равноапо́стольный кня́же Влади́мире, и чтим святу́ю па́мять твою́, и́долы попра́вшаго и всю Росси́йскую зе́млю святы́м Креще́нием просвети́вшаго.
104 просмотра

Читайте также:

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Новости блогов

1 день назад
1 день назад
1 день назад
2 дня назад
2 дня назад
U South пишет пост Цветы декабря в блоге USouth c Я.ру
2 дня назад
2 дня назад